torsdag 19 juni 2008

Tålamodet tryter

Åh meh, hur länge ska börsen vara så här trist? Jag brinner av iver att få testa alla mina nyvunna kunskaper som jag lärt mig ur böcker, artiklar och av bloggkollegor. Men inte går det att köpa aktier när merparten av siffrorna bara blir rödare och rödare? Å andra sidan är det ju positivt för att jag får tid att lära mig ännu mer om aktiemarknaden och börja arbeta på en mer konkret och strategisk handlingsplan.

4 kommentarer:

Diversifierad sa...

Det är när ingen annan vill köpa du kan göra dina bästa affärer. Använd dina kunskaper till att analysera företag och när du hittar något som är undervärderat så är det bara att slå till! Själv slog jag till på Kesko idag.

M. Carlsson sa...

Du har rätt i att det här är en perfekt tid för företagsanalyser, däremot är jag inte lika övertygad om att det räcker med en undervärdering för att en enskild aktie ska vara köpvärd. Men jag kan förstås för lite om det ännu för att kunna uttala mig.

Allra mest väntar jag på ett trendbrott - det här mesiga stiltjet är ju det mest frustrerande av allt. :)

Anonym sa...

Det går ju att handla även i nedtrend, genom att blanka aktier, ställa ut köpoptioner, sälja terminer eller CFD. Inte konstigare eller mer riskfyllt (utfärdade optioner undantaget) än att köpa, förutsatt att man har risken under kontroll.

M. Carlsson sa...

Onsdagsfonden: Jo, jag vet att det går att tjäna pengar även i nedgångsfaser, men jag är alldeles för feg och tycker att jag inte är tillräckligt kunnig för det. :-)

Plus att just nu tycker jag det är för osäkert. Börsen kryper på något sätt bara i sidled just nu, eller hur? Lite upp ena dagen och lite ner andra dagen, etc. Det vore skönt att få ett klart brott åt endera hållet.